Actueel - Actueel

 

Wil Bevers Saxofoons 

werkt alleen 

op afspraak.

Afspreken kan via:

 +31 (0)475 464976

of per mail op info@saxofoons.nl

Openingstijden:

Alleen op afspraak

Opruiming:

 

25korting3D

 op alle saxofoonaccessoires.

Reviseren

Bij het reviseren van een saxofoon kunnen we spreken van een kleine of grote revisie:

Kleine revisie

Bij een kleine revisie wordt de saxofoon volledig uit elkaar gehaald en weer opnieuw opgebouwd. Hierbij wordt gekeken naar de kwaliteit van de polsters, kurkjes, vilt en zonodigworden deze vervangen. Toongaten worden schoongemaakt, assen worden gereinigd en opnieuw voorzien van olie. Polsters worden weer sluitend gemaakt, zodat de saxofoon weer goed sluit en gemakkelijk aanspreekt.

Grote revisie

Een grote revisie is een ander verhaal. Ook hierbij gaat de saxofoon volledig uit elkaar. Daarna worden echter alle polsters, kurkjes en vilt verwijderd.

De saxofoon wordt van binnen en van buiten schoongemaakt en gepoetst, assen en schroefjes worden ontvet en later opnieuw voorzien van olie. De toongaten worden gevlakt (met speciale ronde vijlen). Dit is absoluut noodzakelijk om de saxofoon goed sluitend te krijgen.

Verder wordt gekeken of de assen niet krom zijn zodat ze zonder weerstand door de kleppen gaan. Veerspanning wordt gecontroleerd en zonodig worden nieuwe veertjes geplaatst. Indien nodig wordt de saxofoon uitgedeukt en eventueel soldeerwerk verricht.

De hals wordt gecontroleerd op beschadigingen, deukjes e.d. en wordt voorzien van een nieuwe tabkurk.

De kleppen worden voorzien van nieuwe polsters, waarna het opbouwende werk weer kan beginnen. Alle polsters in de kleppen moeten afzonderlijk goed sluiten, maar ook in combinatie met andere kleppen. Dit vereist heel wat afstelwerk en de nodige precisie.

Na overleg met u als klant kunnen er op de saxofoon stelschroefjes worden aangebracht waardoor de saxofoon beter sluit en dus gemakkelijker aanspreekt.

Als uiteindelijk de saxofoon weer in elkaar gezet is, wordt alles gecontroleerd door de saxofoon te bespelen. Eventuele correcties worden aangebracht. Ook wordt hierbij gelet op de stemming van de saxofoon en indien mogelijk wordt deze verbeterd.

Op een grote revisie krijgt u één jaar garantie.

jupiter logo yamaha logo selmer logo buffet crampon logo yanasigawa logo p mauriat logo